piektdiena, 2013. gada 22. novembris

IZVILKUMS. Tapis it kā vakar, bet nē - krietni vien senāk, kad saule bija spožāka un zāle bija zaļāka ;-)

Pirmatnīgais cilvēks. Miesa un asinis. Hmm. Cilvēce. Zied sniegpulksteņi un skan Bēthovens fonā, pasaule nošķaudās, novelk savu pelēkoranžīgo vasaras tērpu un iet puišos. bet tu paliec, Cienītais. Šodien nav tavs laiks. Pie tevis atnāks Francs ar savu labāko draugu Mēriju Popinsu. Spēlēsiet golfu?! Dzersiet kolu ar miežu putraimiem? Nē, dzirdēju bārā, ka saules stari nocenoti, laikam jāiet iegādāties pārs kilogramus vasarai, kad būs vēsāks. Lietus nelīstot. Miers visu cilvēku pīšļiem, jo mēs visi nesam sevī pīšļu kaudzi Zemes mātei par godu, kam smagāka tašiņa, kam vieglāka, bet dzīve skaistāka no tā tāpat nepaliek. Varbūt smēķēt nemaz nav tik jauki?! Bet man tik ļoti gribas iemācīties dejot salsu un vēderdejas, tas uzlabojot fizisko formu un palīdzot atlabt pēc mocībām, spocībām, nu jā, pēc grūtniecības izspiešanas. Bērni. Rūpes un smilšu kaste, kurā visi aprokamies, paslēpjamies no esības spiedošā kakla. Ak, kāpēc vistas kauliņi šodien tik ilgi vārās, buljona smarža ienāk manās smadzenēs, izložņā pa rievojumiem, iesper apziņai un kādai tur vēl zemapziņai, kas pašreiz izpletusi kājas, maigojas ar domu impulsiem. Sinuss plus cosinuss. Gravitātes spēks. Es šodien jūku prātā, es rītu būšu ne uz pusi labāks, ne uz pusi citādāks. Mēs visi esam iesaistīti kādā spēlē, visi spēlējam, gaidam, tēlojam un tizli izliekamies par to, kas ir vismumsnepiestāvošākais, visvisunvisneatbilstošākais, bet tomēr it kā interesants un spožs laternu gaismā, kur gozējas prostitūtas un mielojas badaini suņi, kur atrod naktsmājas klaidoņi un pasaules gudrinieki!
Nauda. Ziedlapiņi uz papīra glīti nogludināti, saķemmētas skropstas, lai asaras nespiežas        cauri.
Kliedziens... kliedziens.... kliedziens..... Pakliedziens!!!
Kaktusi – lieli, koši sarkaniem ziediem, gluži asiņainiem un caururbjošiem, spītīgiem un neapklusināmiem, asiem un enerģijas pārpilniem...
No kaktusiem naudu var užstancēt labu labo un tik, cik katram vajag. Romeo ir miris, te, pie mums, viņa
Nevajag
Un nevajadzēs kādu laiku... sekss uz kapakmeņa, nodrāztiem ceļgaliem un piesarkušiem dibeniem. Mūžīgi mūžos. Sabiedrībai mieles nav nepieciešamas.
Bet kāpēc tu šodien neatnāci???
Aizņemts. Visu laiku un bez mitas, it kā tev priekš manis nemaz nebūtu brīvas vietas savā pasaulē... aizņemtība, ņemt, paņemt, pārņemt, ieņemt, izņemt, pieņemt, noņemt, neņemt, ņemšana, paņemšana, pārņemšana, ieņemšana, izņemšana, pieņemšana, noņemšana, neņemšana :)
Debesīs mētājas pārdzīvojumi, nevienam nevajadzīgi un kosmam lieki. Tik mums tie liekas nezin kas. Muļķības! Katram sava naba kasīgāka! ;) domājiet debesīm mūsdienās ir viegli ar tik lielu inflāciju??? Piens taču jāpērk... Un maize... Un sāls... Nē, nē, ne sāls... To sapirka, kad solīja nedot... bet ko??? Vai uz parāda var mīlēt un mīlēties???

pa
mežu
dzīvo
ceļu
ieraudzīja
meitene
gāja
saule
viesnīcā

Katru dienu lietus līst, kaut debesīs nav neviena mākoņa! Aplis pie apļa, kvadrāts kvadrātā un čiks – baznīckungs pieķerts pliks sauļojoties :)
Lielas sarkanas un koši zilas kliņģerītes mētājas samītas pie bibliotēkas vārtiem, šodien tur nevienu nelaiž iekšā, šodien mēness uztaisa salto, šodien Māra nomet krustu, šodien govs vienkārši aizpeld neatvadoties, šodien dzimst telēni, bērni un citi žurkulēni, papuspuspuspusītei...
Krievu acīs smiltis, latviešu???
Nekad nevar būt par daudz, pārpārēm, tik cik uziet, vēl vairāk, mazliet vairāk, vienkārši vairāk mēs gribam ielekt citam acīs, sirdīs, arī dzimumorgānos. Tēvs pakasa sēklinieku, atkal, ABC būs bērnības trauma, kamdēļ piegānīt un piesmiet šito rupuci?!
Atkal jāiedzer, bet šoreiz negribas, nieres spiež, izvemtā zupa garšo tikpat labi kā vakar, negribi pagaršot?!
Nepasaule, nedzīve un Es – pārbijies AlĒNS, smejošu dzīvi, nobristiem dzīves papēžiem un smailu – zirgma līdzīgu degunu. Varen jauks zellis es esot... Vīrietība... Zirdzisms.. un atriebība vienmēr bijusi salda.
Un mazs, mazs eņģelītis bosām kājelēm lien iekšā laptopa usb vada caurumā, grib mammītei aizsūtīt īsziņu un pateikt: „Mammīt, es tevi ļoti, ļoti MĪLU! Piedod, ka nepiedzimu, kad tas bija nolemts! Piedod, kad saslapināju Tevi un pametu...”, bet nesanāk, jo elektrības šodien pasaulē nav. Ir tikai klusums, tik vārdos neizsakāms klusums, tik bezgala skaists klusums, tik vienkāršs un nepiesātināts un sakrāls KLUSUMS!
Cienītais, vai tomēr nav par daudz??? Vai neredzi, kas notiek? Kāpēc cilvēki cieš??? Kāpēc ir tik nejēdzīgs vārds, tik saņurcīts vairāku cilvēku mutēs un dvēseles dziļumos... Un tomēr, un tomēr izkliegts un nesadzirdēts... Pirmcilvēkam nav bijis vieglāk, pat ne citādāk. Ir lietas, procesi, notikumi, kas nemainās. Cienītais, vai tu klausies?!
Pī – pī...
Tu lamājies vai noliki klausuli???

Un Ziemassvētki kā laterna karājas kaut kur gaisā, cilvēkam nesasniedzami... Tā ir stratēģija!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru